Mijn situatie bij ziekte

Terug naar overzicht

Arbeidsongeschikt

Er komt financieel veel bij kijken wanneer je arbeidsongeschikt bent. De gevolgen van arbeidsongeschiktheid hebben invloed op je inkomen. Het is goed hierover te sparren met je persoonlijk adviseur om te zien welke keuzes je kunt maken die bij jouw nieuwe situatie passen.

Zekerheid van voldoende inkomen

Arbeidsongeschiktheid is bij wet bepaald. Dit betekent dat je na twee jaar ziekte helaas nog niet aan het werk bent of minder dan 65% van je oorspronkelijke inkomen verdient. Je ‘verhuist’ dan van de Wet uitbreiding loondoorbetalingsplicht bij ziekte (WULBZ) naar de wet ‘Werk en inkomen naar arbeidsvermogen’ (WIA). Deze wet bepaalt wie er in aanmerking komt voor een arbeidsongeschiktheidsuitkering én hoe lang je van deze uitkering gebruik mag maken. Het UWV is het uitvoeringsorgaan voor deze wet.

Onze persoonlijk adviseur helpt je graag om jouw situatie in kaart te brengen voor de continu veranderende wetten middels een persoonlijk gesprek.

Neem contact met ons op

Dankzij de Wet Uitbreiding Loondoorbetalingsplicht Bij Ziekte (WULBZ) ben je de eerste 2 jaren van ziekte voorzien van inkomen. Dit is bij wet bepaald. Je situatie verandert na deze twee jaar. Onze persoonlijk adviseur helpt je graag om jouw situatie in kaart te brengen.

Financiële planning

Ziekte, een ongeluk, conflict of overlijden zijn situaties die voor vervelende financiële gevolgen kunnen zorgen. Het is goed om te weten welke risico’s er zijn en welke je graag zou willen verzekeren.

Verzekeringen

Kinderen kosten nu eenmaal geld. Probeer ook vooruit te denken. Bijvoorbeeld een plan om de kinderen te kunnen laten studeren. Om je kind financieel te ondersteunen met bijvoorbeeld een studie of het kopen van een eigen woning zijn verschillende mogelijkheden. Denk aan vrijstellen en wat dit betekent voor jullie vermogenspositie. Onze persoonlijke adviseur gaat graag met jou in gesprek om te zien wat het beste voor jouw situatie werkt om de gewenste doelen te behalen.

Financiële planning

Persoonlijk adviseurs

Onze adviseur gaat graag persoonlijk met jou in gesprek om jouw situatie in kaart te brengen en een persoonlijk advies te bieden. Bel ons voor een afspraak of kom bij ons langs.