Met zekerheid afstand nemen van je bedrijf

Terug naar overzicht

Bedrijfsoverdracht

Wanneer je jouw bedrijf over wilt overdragen aan je kinderen of aan iemand die je vertrouwt, zijn er verschillende mogelijkheden om dit fiscaal vriendelijk te kunnen doen. Het is goed om jouw situatie te bespreken met één van onze persoonlijke adviseurs.

Met zekerheid de toekomst tegemoet

Een bedrijfsoverdracht komt met veel juridische en fiscale vraagstukken. Het is goed om hierover tijdig na te denken, gezien te lang wachten van invloed kan zijn op de opbrengst van de verkoop. Het is daarom goed om een ruime voorbereidingstijd aan te houden van bijvoorbeeld vijf tot tien jaar. Daarnaast is het goed om na te denken over wat je wilt overdragen.

Wanneer je jouw bedrijf over wilt dragen aan je kinderen of aan iemand die je vertrouwt, zijn er verschillende mogelijkheden om dit fiscaal vriendelijk te kunnen doen. Het is goed om jouw situatie te bespreken met één van onze persoonlijke adviseurs en hierop een planning te maken zodat je met zekerheid de toekomst tegemoet kunt.

De verkoop van een bedrijf kan op verschillende manieren. Je kunt je bedrijf in één keer verkopen of in delen. Ook kun je er voor kiezen om na verkoop direct volledig afstand te doen. Verschillende mogelijkheden waarin onze persoonlijke adviseur graag meedenken

Contact

Als jouw kinderen het bedrijf overnemen dan kan dat op verschillen de manieren. Kinderen kunnen het bedrijf ontvangen als schenking, maar ook als erfenis. Er zijn verschillende mogelijkheden om jouw bedrijf fiscaalvriendelijk over te dragen. Onze persoonlijk adviseurs kunnen je hier meer over vertellen.

Contact

Persoonlijk adviseurs

Onze adviseur gaat graag persoonlijk met jou in gesprek om jouw situatie in kaart te brengen en een persoonlijk advies te bieden. Bel ons voor een afspraak of kom bij ons langs.