Maximale hypotheek berekenen

Terug naar overzicht

Annuïteitenhypotheek berekenen

In je zoektocht naar een woning is het handig om te weten met welk budget je naar huizen kunt kijken. Om jou financiële zekerheid te bieden en inzicht te geven in je maximale hypotheek, hebben we een calculator ontwikkeld. Hieronder kun jij aan de hand van jouw persoonlijke situatie het maximaal mogelijke hypotheekbedrag berekenen bij een annuïteitenhypotheek.

Deze berekening is een indicatie en kan anders uitvallen bij een andere hypotheekvorm. Heb je naar aanleiding van een berekening behoefte aan persoonlijk advies? Onze adviseur gaat graag met jou in gesprek en denkt mee met jouw persoonlijke situatie.

Bereken jouw maximale hypotheek

De calculator is op basis van een annuïteitenhypotheek met een looptijd van 30 jaar en een rentevaste periode van 20 jaar. Peildatum rentestanden november 2022.

Aantal personen
Bruto jaarinkomen

Vuistregel bruto jaarinkomen

Voor zowel particulieren als voor ondernemers bestaat er een handige vuistregel. Let wel op: deze geeft een indicatie van het bruto jaarinkomen. Voor een juiste hypotheekofferte moet het toetsinkomen exact worden berekend.

Particulieren: bruto maandsalaris x 12 x 108% (vakantiegeld) + dertiende maand (overige vaste toeslagen mogen hierbij worden opgeteld).

Ondernemers: De gemiddelde nettowinst van de afgelopen drie jaar. Neem hiervoor de omzet (voor belasting) waarvan de zakelijke kosten zijn afgetrokken.

Meer weten?

Wij helpen je graag verder. Bel ons voor een afspraak of laat ons jou terugbellen.

Maandlasten berekenen

Online oriëntatiegesprek

Ben je benieuwd hoe Deterink je kan helpen in jouw situatie? In een online oriëntatiegesprek maken we graag (gratis) kennis met elkaar. Zo leer jij jouw persoonlijk adviseur alvast kennen en kunnen wij meedenken met jouw situatie.

Hypotheken 01
2020 06 08 24

Persoonlijk advies

Wil je meer weten over jouw maximale hypotheek of wil je samen je maximaal mogelijke hypotheek berekenen? Onze adviseur gaat graag persoonlijk met jou in gesprek om jouw behoeften in kaart te brengen. Wij verdiepen ons in jouw leven, zodat we de financiële zekerheid kunnen bieden die past bij de levensfase waarin jij je bevindt. Bel ons voor een afspraak of kom bij ons langs.

Waarom een adviesgesprek bij Deterink?

  • Gratis oriëntatiegesprek
  • Persoonlijk & deskundig advies
  • Een hypotheek passend bij jouw levensfase
  • Wij vergelijken onafhankelijk 25 hypotheekverstrekkers

3084

klanten geholpen een hypotheek te vinden

17

deskundige adviseurs van Deterink

9.7

als beoordeling van onze klanten