Ik heb een agrarisch bedrijf

Terug naar overzicht

Agrarisch bedrijf

Als agrarisch ondernemer komt er veel op je af. Veranderende wet- en regelgeving is aan de orde van de dag terwijl je zelf zoveel mogelijk bezig wilt zijn met je bedrijf. We gaan daarom graag persoonlijk in gesprek om jouw situatie in kaart te brengen en samen vooruit te kijken. Om zo tot een passend financieel advies te komen dat jou bruikbare handvatten en oplossingen geeft voor jouw agrarische bedrijf. Doordat je één vast aanspreekpunt hebt, weten wij wie je bent, in welke fase je onderneming zit en wat je belangrijk vindt.

Keuzes

Keuzes maken voor de toekomst in de agrarische sector is ingewikkeld. Adviseurs bekijken dit vaak vanuit hun eigen professie. Onze persoonlijk adviseur is zelf jarenlang boer geweest en weet wat jou bezighoudt. Samen op zoek naar de beste oplossing in brede financiële zin, dat is onze kracht.

Onze adviseurs helpen graag met vraagstukken rondom ruimtelijke ordening zodat jij weet wat de mogelijkheden zijn. Zo kan de Rood voor Rood regeling interessant zijn wanneer je een nieuwe woning in het landelijk gebied wilt bouwen. Denk je aan het realiseren van extra bebouwing en heb je een veelvoud aan overbodige schuren? Dan kan de Schuur voor Schuur-regeling een optie zijn.

We adviseren je in de juiste stappen zodat jij als ondernemer blijft voldoen aan de altijd veranderende wet- en regelgeving.

Zakelijke verzekeringen

Het is natuurlijk geweldig dat het bedrijf waar je jarenlang ziel en zaligheid in hebt gestopt, voort wordt gezet door één van je kinderen. Deze stap brengt natuurlijk behoorlijk wat financiële keuzes met zich mee. Onze financieel planners helpen jou graag een degelijk en helder financieel plan op te stellen.

Financiële planning

Je moet er als agrariër niet aan denken dat jouw vee omkomt doordat de stal afbrand. Toch gebeurt het zo af en toe en het zal jouw stal maar zijn. Onze specialisten kijken samen met jou hoe risico's kunnen worden beperkt en welke verzekeringen er uiteindelijk nodig zijn.

Zakelijke verzekeringen

En dan komt het ineens te koop, dat mooie stuk grond wat grenst aan het huisperceel. Hoe ga je dit financieren? Vaak wordt er alleen gekeken naar de mogelijkheden van de huisbankier, maar er zijn natuurlijk meer mogelijkheden. Onze adviseurs praten jou graag bij over deze mogelijkheden en helpen je met de financieringsaanvraag.

Zakelijke financiering

In de loop van de tijd ontstaan er soms valkuilen rondom wat je wel of niet hebt verzekerd. Heb je risico’s niet goed afgedekt? Dan kunnen de kosten van bijvoorbeeld brandschade, bedrijfsschade en arbeidsongeschiktheid hoog oplopen. Het is belangrijk dat je als ondernemer weet welke risico’s je zelf kunt dragen en welke je wilt afdekken.

Door te kijken naar jouw persoonlijke situatie kunnen we samen een helder totaaloverzicht maken en de
bedrijfscontinuïteit goed regelen.

Zakelijke verzekeringen

Persoonlijk adviseur

Onze persoonlijk adviseur gaat graag in gesprek om jouw agrarische bedrijf en persoonlijke wensen in kaart te brengen om vervolgens tot een passend advies te komen. Bel ons voor een afspraak of kom bij ons langs.