De borging van jouw financiële toekomst

Terug naar overzicht

Echtscheiding

Er komt financieel en juridisch veel kijken bij een scheiding. Hierbij is het belangrijk dat je weet wat jouw bezittingen en schulden zijn. Je financiële toekomst hangt af van de afspraken die jij maakt en vervolgens vastlegt in een echtscheidingsconvenant en eventueel een ouderschapsplan.

Afspraken vastleggen voor een scheiding

Een scheiding is een emotioneel ingrijpende gebeurtenis en heeft gevolgen voor je financiële situatie. Het is daarom goed om afspraken vast te leggen. Onze persoonlijke adviseur gaat graag met je in gesprek om jouw situatie in kaart te brengen en afspraken te vormen die voor jou wenselijk zijn.

Neem contact met ons op
Bij een scheiding worden bezittingen en schulden verdeeld. Hoe deze verdeling is, wordt bepaald door het in gemeenschap van goederen of op huwelijkse voorwaarden getrouwd zijn.
Neem contact met ons op
Bij een scheiding worden bezittingen en schulden verdeeld. De verdeling wordt bepaald door de vorm waarin jullie zijn getrouwd. In gemeenschap van goederen wordt alles gedeeld. Hierdoor zijn jullie beiden aansprakelijk voor zowel bezit als eventuele schulden.
Neem contact met ons op
Mocht je na de scheiding in jullie voormalige huis willen blijven wonen, dan kan het zijn dat jij jouw ex-partner moet uitkopen als de woning van jullie samen is. Dit kan op verschillende manieren zoals je hypotheek verhogen of de uitkoop met eigen geld betalen.
Neem contact met ons op
Een geregistreerd partnerschap hoeft niet door de rechter ontbonden te worden. Jullie dienen wel samen een scheidingsconvenant op te stellen, waarin jullie de afspraken samen vastleggen. Mochten jullie er samen niet uitkomen, dan bepaalt de rechter vaak de afspraken.
Neem contact met ons op

Onze adviseurs en specialist

Onze adviseur gaat graag persoonlijk met jou in gesprek om jouw situatie in kaart te brengen en een persoonlijk advies te bieden dat wenselijk is voor alle partijen. Bel ons voor een afspraak of kom bij ons langs.