Risico's beperken of voorkomen

Terug naar overzicht

Risicomanagement

Met een passend risicobeleid kunnen risico’s worden beperkt of zelfs voorkomen. Het is een proces dat risico's identificeert, kijkt hoe zwaar de risico's wegen en bepaalt hoe de gevolgen beheersbaar kunnen worden.

Financiële risico's vermijden

Uitdagingen en kansen voor jouw ondernemingen, brengen nieuwe of wellicht onbekende risico’s met zich mee. Door preventieve maatregelen te treffen, hebben risico's minder invloed. Wij kunnen samen mogelijke risico’s in kaart brengen en denken graag met je mee.

Neem contact met ons op
Als ondernemer kun je te maken krijgen met klanten die niet op tijd betalen. Het is goed om bijbehorende risico’s in kaart te brengen zodat duidelijk is wat de invloed kan zijn op je onderneming en hoe je dit samen met de klant oplost.
Neem contact met ons op
Als je samenwerkt kun je als ondernemer te maken krijgen met verschillende inzichten. Dit kan uit de hand lopen waardoor je lijnrecht tegenover elkaar kunt komen te staan. Onze specialisten kunnen jou voorzien in preventie en advies. Voorkomen is beter dan genezen.
Neem contact met ons op
Werknemers kunnen fouten maken die schade tot gevolg hebben. Hier kun jij als ondernemer aansprakelijk voor worden gesteld. Onze specialisten kunnen je helpen om de risico’s en preventiemaatregelen in kaart te brengen.
Neem contact met ons op
Een bedrijfsoverdracht komt met veel juridische en fiscale vraagstukken. Het is goed om hierover tijdig na te denken, wat wil je overdragen en hoe? Houd een ruime voorbereidingstijd aan van bijvoorbeeld vijf tot tien jaar. Te lang wachten kan van invloed zijn op de opbrengst van de verkoop.
Neem contact met ons op
Een faillissement roept veel vragen op. Als je niet meer kunt voldoen aan je verplichtingen en je failliet bent kan dit betekenen, afhankelijk van de rechtsvorm, dat er beslag wordt gelegd op zowel je bedrijfsvermogen als op je privé vermogen. Mocht je een faillissement aan zien komen of mogelijkheden willen bespreken om de situatie waar mogelijk nog te kunnen redden, dan kan onze persoonlijk adviseur jou hierin begeleiden.
Neem contact met ons op

Onze adviseurs en specialisten

Onze adviseur gaat graag persoonlijk met jou in gesprek om jouw situatie in kaart te brengen en een persoonlijk advies te bieden. Bel ons voor een afspraak of kom bij ons langs.