Basisverzekering

2020 06 20 4

Verzekerd van zorg met een basisverzekering

Als inwoner van Nederland ben je verplicht om een basisverzekering af te sluiten bij een zorgverzekeraar. De basisverzekering zorgt ervoor dat jij toegang hebt tot noodzakelijke medische zorg, ongeacht jouw leeftijd of gezondheidstoestand. Onder de basisverzekering vallen onder andere huisartsbezoeken, ziekenhuisopnames, medicijnen, medische specialisten en bepaalde preventieve zorg.

Contact

Zo krijg jij de zekerheid die je verdient.

Neem contact met ons op.

Wij brengen jouw situatie in kaart.

Je ontvangt een advies op maat.

We checken jouw situatie jaarlijks.

Wij zijn bij jou in de buurt

Whats App Image 2024 07 04 at 15 26 33 1

Deterink Tubbergen

Vandaag open tot 17.00
Bel naar 0546 – 623 401

Afspraak maken
Whats App Image 2024 07 04 at 14 19 07

Deterink Denekamp

Vandaag open tot 17.00
Bel naar 0541 - 222 592

Afspraak maken
Whats App Image 2024 07 04 at 15 26 33

Deterink Geesteren

Vandaag open tot 17.00
Bel naar 0546 - 727 100

Afspraak maken
Whats App Image 2024 07 04 at 17 05 24

Deterink Ootmarsum

Vandaag open tot 17.00
Bel naar 0546 - 623 401

Afspraak maken

Zorgverzekering afsluiten

Voor het afsluiten van een zorgverzekering gaat een van onze adviseurs met je in gesprek. Samen bekijken we jouw zorgbehoefte om tot een passende verzekering te komen. Wij verdiepen ons in jouw leven, zodat we de financiële zekerheid kunnen bieden die past bij de levensfase waarin jij je bevindt.

2020 08 13 51

Plan een adviesgesprek bij Deterink

  • Gratis oriëntatiegesprek
  • Persoonlijk & deskundig advies
  • Een hypotheek passend bij jouw levensfase
  • Vergelijken onafhankelijk 25 hypotheekverstrekkers

Wat valt er onder een basisverzekering?

Om jouw verzekering aan te passen aan jouw behoeften, begrijpen we dat je wilt weten wat er wel en niet onder de basisverzekering valt. Daarom hebben we informatie over de dekking van verschillende typen gezondheidszorg voor je onder elkaar gezet.

Fysiotherapie

Fysiotherapie behandelingen worden gedeeltelijk gedekt door de basisverzekering. Voor kinderen jonger dan 18 jaar worden de eerste 18 behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering. Ben je ouder dan 18? Dan worden de behandelingen alleen vergoed voor specifieke aandoeningen die voorkomen op de "chronische lijst". Verwacht je dat je het komende jaar fysiotherapie nodig hebt? Dan kun jij je aanvullend verzekeren voor fysiotherapie.

Psychologie

Psychologische zorg, zoals behandelingen bij een psycholoog, is opgenomen in de basisverzekering. Er gelden echter beperkingen en voorwaarden. De kosten voor eerstelijnspsychologische zorg worden bijvoorbeeld meestal gedekt, terwijl de kosten voor tweedelijnszorg onder het eigen risico vallen.

Tandarts

Tandheelkundige zorg voor kinderen tot 18 jaar is opgenomen in de basisverzekering. Ben je ouder dan 18? Dan moet je een aanvullende tandartsverzekering afsluiten om jouw tandheelkundige kosten gedekt te krijgen. Bij sommige medische aandoeningen vallen de kosten wel onder de basisverzekering.

Kraamzorg

Kraamzorg valt onder de basisverzekering. Het dekt de kosten van zorgverleners tijdens de bevalling en de zorg voor moeder en kind in de eerste dagen na de geboorte. Dit omvat onder andere ondersteuning bij borstvoeding, controle van de gezondheid van de moeder en de baby en begeleiding bij de zorg voor de baby.

Kaakchirurgie

Kaakchirurgische ingrepen die medisch noodzakelijk zijn, worden gedekt door de basisverzekering. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van verstandskiezen, de behandeling van kaakproblemen of een correctie van aangeboren afwijkingen. Cosmetische ingrepen vallen niet onder de basisverzekering.

Logopedie

Logopedische behandelingen voor spraak-, taal- en communicatieproblemen worden gedekt door de basisverzekering. Deze dekking is vooral belangrijk voor kinderen. Controleer bij jouw verzekeraar het aantal behandelingen dat je vergoed krijgt. Voor volwassenen kan de dekking variëren en kan een verwijzing door een arts nodig zijn.