Ik ga (ver)bouwen

Terug naar overzicht

Bouwen en verbouwen

Ben je van plan om te gaat bouwen of verbouwen? Daar hoort een financiering bij. Het financieren van (ver)bouwen kan op verschillende manieren, zoals met spaargeld, een persoonlijke lening of hypotheek.

Het financieren van (ver)bouwen

De financiering van een verbouwing kan met spaargeld, een persoonlijke lening, door het verhogen van de hypotheek of het afsluiten van een tweede hypotheek. Het is goed om met een hypotheek adviseur te bespreken wat voor jou de beste optie is.

Neem contact op

Het afsluiten van een persoonlijke lening is vaak een goedkopere optie in tegenstelling tot een hypotheek. Echter is de rente over een persoonlijke lening hoger dan die van een hypotheek. De omvang van dit verschil is onder andere afhankelijk van de looptijd van de leningen. Een persoonlijke lening is voornamelijk een passende optie als je de lening in korte tijd wilt aflossen, zoals vijf jaar of korter.

Financiële planning

Mocht je kiezen voor het verhogen of afsluiten van een tweede hypotheek, krijg je te maken met de huidige regels voor hypotheekverstrekking. Hierbij moet je voldoen aan bepaalde inkomensnormen en de totale hypotheek moet, na de verbouwing, binnen 100% van de marktwaarde van de woning passen. Kies je voor energiebesparende maatregelen bij je verbouwing, heb je ruimte tot 106% van de marktwaarde.

Persoonlijk adviseurs

Onze adviseur gaat graag persoonlijk met jou in gesprek om jouw situatie in kaart te brengen en kijkt wat voor jou de beste optie is. Bel ons voor een afspraak of kom bij ons langs.