Ben jij starter op de woningmarkt? Lees hier alles over jouw mogelijkheden

nieuws van 14 augustus

Ben jij starter op de woningmarkt? Lees hier alles over jouw mogelijkheden

Je hoort vaak dat starters moeite hebben met het krijgen van een hypotheek maar moeten wel maandelijks een hoge huur betalen. Wat zijn de mogelijkheden om toch je eerste huis te kunnen bemachtigen?

Ouders die willen helpen?

Vraag je familie om hulp. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een schenking ten behoeve van een aankoop van een eigen woning of een constructie met een familiehypotheek. Overigens kunnen jouw ouders mede-garant staan voor de terugbetaling van een lening.

Experimenteren met een huurverklaring

Sommige geldverstrekkers experimenteren met een huurverklaring. Dit betekent dat als jij kunt aantonen dat je de afgelopen jaren de huur netjes hebt betaald, een hogere hypotheek mogelijk is. Hieruit blijkt dat je in staat bent de maandlasten te voldoen, echter zijn er wel scherpe voorwaarden aan verbonden.

Starterslening aanvragen

Veel gemeenten in Nederland bieden een starterslening aan. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan om vergrijzing tegen te gaan of om in een nieuwbouwwijk de juiste spreiding te krijgen. Met een starterslening wordt het verschil overbrugt tussen de prijs van een huis en het bedrag dat bij de bank geleend kan worden. Kijk op deze website of jouw gemeente dit aanbiedt.

Kies voor een duurzame woning

Wanneer je kiest voor een duurzaam huis, is het mogelijk om in aanmerking te komen voor een hogere hypotheek. Omdat je bespaart op je energielasten kun je een hogere hypotheek krijgen. Er zijn ook geldverstrekkers die een rentekorting geven bij de aankoop van een energiezuinig huis.

Vragen?

Heb je meer vragen? Neem dan contact op met je persoonlijk adviseur. Samen kijken wij naar de mogelijkheden die passen bij jouw situatie.