De vakantiechecklist

nieuws van 3 juli

De vakantiechecklist

Goed voorbereid op vakantie is natuurlijk een belangrijke zaak. Nu zullen wij in deze blog niet vertellen wat je allemaal moet meenemen op vakantie maar er zijn wel een aantal andere zaken die niet vergeten mogen worden. Je leest het hier!

Check je reisverzekering

Voordat je op vakantie gaat, wil je alles goed geregeld hebben. Check daarom je reisverzekering voor je in het vliegtuig stapt en kijk of jouw verzekering nog aansluit bij je vakantieplannen en situatie. Het is goed om na te gaan of je reisverzekering alle kosten dekt van bijvoorbeeld een reparatie of ziekenhuisopname. Daarnaast is het verstandig om het telefoonnummer van de alarmcentrale van je reisverzekeraar in je telefoon te zetten.

Heb je al een inboedelverzekering afgesloten?

Mocht je dit jaar lekker op vakantie gaan en graag een kiekje willen delen met je vrienden via social media, zorg er dan voor dat je een inboedelverzekering hebt afgesloten. Mocht je een potentiële inbreker namelijk op het idee hebben gebracht dat je op vakantie bent, dan heb je in ieder geval geen ‘financiële’ verrassing als je thuiskomt...

Spullen verloren

Spullen verloren, gestolen of kwijt? Dat is natuurlijk erg vervelend en je kunt maar beter goed voorbereid zijn. Dus is je bagage gestolen of vermist, doe dan gelijk aangifte en vraag een proces verbaal aan. Als je telefoon of bankpas kwijt is, blokkeer deze dan zo snel mogelijk.

Met de fietsen op vakantie? Zorg dat ze verzekerd zijn

Nederlanders zijn natuurlijk echte fietsers dus mocht je op vakantie gaan en je neemt je fiets mee achterop de auto, check dan je verzekering. Want als er iemand tegenaan rijdt of je fiets wordt gestolen, dekt je reisverzekering vaak niet alle schade.

Als laatste raden wij jou aan om op de hoogte te zijn van het reisadvies voor jouw bestemming met betrekking tot het coronavirus. Check daarom deze website voordat je op vakantie gaat.

Premier Rutte zei niet voor niets: ga wijs op reis!