Deterink hielp Rob en zijn moeder aan een hypotheek

nieuws van 21 januari

Deterink hielp Rob en zijn moeder aan een hypotheek

Rob Stegeman heeft een onbekende progressieve spierziekte in combinatie met zo’n 10+ chronische aandoeningen waardoor hij sinds zijn zevende aan een beademingsmachine zit. Omdat het huis waar hij samen met zijn moeder Jeanette woonde te koop werd gezet en verhuizen een aanslag op zijn lichaam zou zijn, plaatste Rob een oproep om hen te helpen. Deterink schoot te hulp en onze adviseurs en hypotheekspecialisten hebben ervoor gezorgd dat Rob en zijn moeder een hypotheek hebben kunnen krijgen waardoor zij in hun huidige woning kunnen blijven wonen. Hieronder lees je Rob zijn verhaal!

Het verhaal van Rob

Voor veel mensen is het al een spannende ervaring om een hypotheek aan te vragen, of je dit nu direct met de bank doet of via een hypotheekadviseur. Normaliter zal dit vrijwel altijd binnen enkele weken geregeld zijn. Echter zijn er ook aardig wat mensen die elke keer voor een dichte deur staan, dit heeft meerdere oorzaken waaronder de strikte wetgeving rondom een hypotheek.

Sommige mensen uit de regio zal dit verhaal wel wat bekend voorkomen, via facebook of via het blad Op en rond de Essen. Verleden jaar kwam de keuze voor mijn moeder om een echtscheiding aan te vragen en hier kwam dus ook de vraag of we nog in Geesteren konden blijven wonen. Omdat haar inkomen gebaseerd is op een PGB inkomen vanwege de 24/7 zorg die ze over mij heeft. Wij hadden al vele verhalen gehoord maar ook gelezen hoe moeilijk het is om met zo’n inkomen aan een hypotheek te komen, dit komt omdat de meeste banken een PGB inkomen niet zien als een inkomen maar een vergoeding. Bovendien kwam er ook nog eens de nodige stress bij omdat net nadat de keuze gemaakt was, Covid-19 opstak in Nederland. Ik ben een zwaar gehandicapte man met meerdere longaandoeningen dus je kunt je misschien indenken wat voor angsten dat meebracht met een eventuele verhuizing en verbouwing van een toekomstige woning waarbij je afhankelijk bent van vele mensen.

We hadden de hulp ingeschakeld van Deterink Financieel Advies. Het begon met een kennismakinggesprek aan huis, zoals wat onze prioriteiten waren. Dat was dus om in het huidige huis te kunnen blijven wonen, omdat dit huis het meest ideaal is voor iemand die veel in bed ligt, maar ook omdat mijn moeder elk moment van de dag binnen een minuut bij mij kan zijn. Door 1 van mijn aandoeningen kan ik elk moment stikken zonder dat je vooraf een waarschuwing krijgt, hierdoor is het noodzakelijk dat we 2 slaapkamers naast elkaar hebben zodat de loopafstand klein is. Bovendien is het huis zo aangepast dat het makkelijk is om met de rolstoel ergens te komen zonder veel moeite. We kregen al snel te horen dat het hele team strijdlustig was om ons hiermee te helpen.

Door onvoorziene veranderingen tussendoor heeft het allemaal helaas wat langer geduurd dan iedereen had gehoopt, maar door de inzet van het hele team en ook enigszins het geduld van mijn ex-stiefvader die ons de tijd gaf om dit rond te proberen te krijgen met hulp van Deterink. In December kregen we het verlossende woord dat vrijwel alles rond was en dat binnenkort de handtekeningen gezet kunnen worden!

Wij zijn iedereen enorm dankbaar voor hun inzet en hulp bij alle gerelateerde obstakels. Ze hebben bewezen dat ze niet zomaar opgeven als het lastig wordt. Wat ons ook is opgevallen tussen de meerdere gesprekken van verschillende adviseurs is dat ze het sociale gemeenschappelijke belang enorm belangrijk vinden in de regio.

Veel dank namens,

Jeannette en Rob