Het coronavirus houdt ons in de greep

nieuws van 30 maart

Het coronavirus houdt ons in de greep

Net zoals de rest van de wereld proberen wij zoveel mogelijk te helpen bij het tegengaan van de verspreiding van het coronavirus. Het virus is onderdeel geworden van ons dagelijks leven en kan helaas de nodige financiële onzekerheid met zich meebrengen. Daarom hebben wij voor jou de meest actuele informatie betreft financieel advies onder elkaar gezet.

Financiële regelingen overheid

De overheid heeft allerlei regelingen getroffen voor ondernemers, bedrijven en zzp’ers. Zo is er vanaf 27 maart j.l. de Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren (TOGS). Dit is een tegemoetkoming voor ondernemers die directe schade ondervinden van de maatregelen getrokken door het kabinet om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ondernemers die in aanmerking komen ontvangen een eenmalige tegemoetkoming van €4.000,- om vaste lasten te kunnen bekostigen.

Lees hier alles over de financiële regelingen die de overheid heeft getroffen. Daarnaast begrijpen we dat je geïnteresseerd bent in de regelingen van de lokale overheden, lees daarom hier over de gemeente Tubbergen en Dinkelland.

Verzekeringen en corona

Wij willen je graag zo goed mogelijk op de hoogte houden van de verschillende verzekeraars. Adfiz, de branchevereniging van onafhankelijk financieel advies, geeft actuele informatie aan individuele verzekeraars over het coronavirus. Zij volgen de meest actuele informatie en helpen verzekeraars om de communicatie zo goed mogelijk te laten verlopen.

Lees hier meer over het gepubliceerde coronabeleid per verzekeraar.

Hypotheken en corona

Nationale-Nederlanden biedt nu de Betaalpauze. De genomen maatregelingen om het coronavirus onder controle te krijgen heeft gevolgen voor onze economie. Door middel van de Betaalpauze kun je het betalen van maandlasten van je hypotheek tijdelijk uitstellen. Dit verschilt echter per bank. Mocht je vragen hebben over jouw hypotheek kun je natuurlijk altijd contact opnemen met één van onze adviseurs.

Lees hier meer algemene informatie over de hypotheekhulp

Geldzaken en corona

RegioBank is je bank dichtbij en ook in deze onzekere tijden vinden wij het belangrijk dat je weet waar je bij ons van op aan kunt. RegioBank doet er alles aan om te voorkomen dat het coronavirus zich verder verspreidt en het kan daardoor voorkomen dat er beperkte openingstijden gelden. Verdere bankzaken kun je natuurlijk gewoon blijven regelen via RegioBank en de Mobiel Bankieren app.

Lees hier alle informatie over je bankzaken en het coronavirus.

Wij helpen je graag waar we kunnen, neem daarom gerust contact op met één van onze adviseurs voor aanvullende informatie!