Huis meer waard? Hypotheekrente omlaag!

blog van 18 februari door Jos

Huis meer waard? Hypotheekrente omlaag!

De huizenprijzen zijn de afgelopen jaren erg gestegen. Vijf jaar geleden betaalde je gemiddeld zo’n €250.000 voor een huis en inmiddels is dat bijna een ton meer. Als de waarde van een woning toeneemt, is het goed om met je persoonlijk adviseur te overleggen wat de mogelijkheden zijn. Dit kan mogelijk gevolgen hebben voor de te betalen rente, afhankelijk van de hypotheekverstrekker.

Rente omlaag

De hoogte van jou hypotheek kan invloed hebben op de hoogte van de te betalen rente. Wanneer je huis meer waard is geworden door ontwikkelingen op de markt, hebt geïnvesteerd of afgelost, verandert mogelijk die verhouding. Daardoor kan de rente mogelijk lager worden, waardoor jij kunt besparen op je hypotheekrente.

Hoe kun je dit doen?

Ten eerste moet je weten hoeveel rente je betaalt en hoeveel je kunt besparen. Vervolgens check je de voorwaarden van je hypotheek. Hier kun je zien of het mogelijk is om rente tussentijds aan te passen. Tevens moet je ook weten hoeveel je huis waard is. De WOZ-waarde is een richtlijn maar loopt altijd een jaar achter. Nu de huizenprijzen hard stijgen, kan het mogelijk interessant zijn om je huis (opnieuw) te laten taxeren. Jouw persoonlijke adviseur helpt en begeleid je in de proces. Ook worden de voorwaarden bekeken die voor jouw van toepassing zijn en wordt er gekeken of een aanpassing voor jouw interessant is.

Vragen?

Wil je meer weten of heb je vragen? Eén van onze erkend adviseurs kijkt naar jouw persoonlijke situatie en helpt je graag verder.

Jos Beernink

Adviseur hypotheken

neem contact op
Jos Beernink