Jouw reisverzekering en corona

nieuws van 8 juni

Jouw reisverzekering en corona

Stel, je hebt je vakantie al geboekt, maar door de coronacrisis twijfel je of je straks wel naar je bestemming kunt reizen. Dit wil je natuurlijk weten en als je vakantie niet door kan gaan wil je weten of je verzekering de kosten wel dekt. Net zoals andere verzekeringen, kunnen de voorwaarden van een reis- en annuleringsverzekering van elkaar verschillen. Dit kan verschillen per verzekeraar maar kan ook afwijken door de soort reisverzekering die je hebt. Een verzekering van dezelfde maatschappij kan andere voorwaarden hebben voor een vergoeding bij annuleren van een reis dan een andere verzekering.

Vakantie annuleren?

Een geldige reden voor het annuleren van je vakantie verschilt per verzekering. Bij de ene is het uitbreken van een besmettelijke ziekte, zoals corona, een geldige reden en bij de andere weer niet. Hetzelfde geldt voor, door het Ministerie van Buitenlandse Zaken ingediende, code oranje of rood. Mocht je zelf positief zijn getest op corona is de kans groot dat je gebruik kunt maken van je annuleringsverzekering.

Wat zijn de voorwaarden?

Om te weten onder welke voorwaarden jouw reis- en annuleringsverzekering valt zal je de kleine lettertjes goed moeten lezen. Het kan namelijk zijn dat een aanbetaling of zelfs de volledige reissom wordt vergoed. Om een beeld te krijgen wat welke verzekering vergoedt in tijden van corona, kun je een kijkje nemen op deze website.

Contact met reisorganisatie

Je dient altijd eerst contact op te nemen met je reisorganisatie om te zien wat zij voor jou kunnen doen. Zij kunnen misschien je boeking omzetten naar een andere datum of inruilen voor een voucher waardoor je op een later moment nog lekker op vakantie kunt gaan.

Vragen?

Heb je meer vragen over je reisverzekering? Neem dan contact op met één van onze erkende adviseurs, zij helpen je graag verder!