Kansen voor starters op de woningmarkt stijgen

blog van 9 november door Eduard

Kansen voor starters op de woningmarkt stijgen

Tegenwoordig is het lastig voor starters op de woningmarkt omdat er te weinig huizen zijn, maar ook omdat wonen erg duur is. Er moeten veel keuzes gemaakt worden. Ga je een huis huren of kopen? Waar ga je wonen? En hoeveel geld heb je te besteden? Antwoorden op deze vragen waren nog niet in een handig overzicht te vinden. Daar is nu verandering in gekomen en wij lichten dit graag toe.

Compleet en onafhankelijk overzicht

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties organiseerde samen met grote woonpartijen de ‘Week van de Starter’. Het doel hiervan was om meer kansen te creëren voor starters op de woningmarkt. Dit wordt gedaan door een compleet en onafhankelijk overzicht aan te bieden over zowel het huren als het kopen van een huis.

Welke activiteiten werden er georganiseerd?

Gedurende deze week konden starters terecht voor advies en informatie. Hierbij kun je denken aan een digitaal startersspreekuur, uiteenlopende webinars en online woonevents.

Website voor starters

Tevens is er een speciale website gemaakt met informatie voor iedereen die een eerste huis wil huren of kopen. De website heet: startenopdewoningmarkt.nl. Hier staan ook interessante en leerzame verhalen op over starters die je voorgingen.

Vragen?

Wil je persoonlijk advies? Neem dan contact op met één van onze erkende adviseurs. Zij kijken naar jouw persoonlijke situatie en adviseren over het kiezen van een hypotheek en de juiste verzekeringen.

Eduard Bril

Ondersteuner hypotheken

neem contact op
Eduard Bril