Kwart van Nederlanders heeft geen overlijdensrisico afgesloten

blog van 14 mei door Mischa

Kwart van Nederlanders heeft geen overlijdensrisico afgesloten

24% van de Nederlandse stellen met een hypotheek heeft op dit moment geen overlijdensrisico afgesloten. Het is bijzonder dat jonge mensen zich vakerhebben verzekerd tegen overlijden dan ouderen. Het aantal 65-plussers zonder overlijdensrisico ligt op maar liefst 74%. Onder de mensen tussen 18 en 44 jaar ligt dit percentage een stuk lager. 8% heeft hiervoor geen overlijdensrisico verzekering afgesloten. Ook zonder een hypotheek kan een dergelijke verzekering van pas komen om de financiële tekorten bij overlijden op te vangen.

Reden geen overlijdensrisico

De voornaamste reden dat mensen geen verzekering hiervoor afsluiten is dat zij onvoldoende op de hoogte zijn over de financiële gevolgen bij overlijden van hun partner. Vooral bij jonge ouders is een dergelijke verzekering noodzaak. Vaak wil de overgebleven partner na overlijden meer bij de kinderen zijn en gaat daarom minder werken. Daardoor is er meer geld nodig om rond te kunnen komen.

Het afsluiten van een dergelijke verzekering is voor ouderen duurder, aangezien het risico een stuk hoger ligt bij deze leeftijdsgroep. Onder de 65-plussers heeft niet iedereen een buffer achter de hand, waar jongeren dit wel vaak hebben door een vangnet in de vorm van ouders. Het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering is meestal niet verplicht, maar kan een prima oplossing of aanvulling zijn voor het inkomen.

Vragen?

Zijn er nog onduidelijkheden of heb je vragen? Onze adviseurs helpen je graag verder!

Mischa Grunder

Financieel adviseur particulieren

neem contact op
Mischa Grunder