Op zoek naar een huis? Praat met je persoonlijk adviseur!

blog van 7 oktober door Eduard

Op zoek naar een huis? Praat met je persoonlijk adviseur!

Online op zoek naar je droomhuis heeft natuurlijk zo zijn voordelen. Via Funda krijg je met één druk op de knop het huis tevoorschijn dat precies voldoet aan jouw wensen. Voor het te besteden budget vertrouw je op de websites waar je gemakkelijk je maximale hypotheek kunt berekenen. Je vult het eigen inkomen en dat van je partner in en het geldbedrag komt op je beeldscherm tevoorschijn. Met dit bedrag ga jij op zoek naar jouw perfecte woning.

Jouw droomhuis gevonden?

Dan heb je ineens jouw droomhuis gevonden. Dit is pas het moment dat veel mensen een gesprek plannen met hun hypotheekadviseur. Vaak zijn mensen dan zo enthousiast, dat ze niet willen horen dat het financieel misschien helemaal niet haalbaar is om dit huis te kopen.

Er komt namelijk meer kijken bij een hypotheek. Een hypotheekberekening op het internet klopt niet altijd want online wordt er vaak niet gevraagd naar financiële verplichtingen zoals de aflossing van studieschuld, leaseauto voor privégebruik of alimentatiebetaling. Als je dit soort verplichtingen hebt, is het mogelijk dat de maximale lening zakt waardoor jouw droomhuis niet zo gemakkelijk te financieren is.

Eerst naar je hypotheekadviseur

Wij snappen dat je liever niet voor dit soort verassingen komt te staan en daarom adviseren wij jou om in een eerder stadium langs je hypotheekadviseur te gaan om een adviesgesprek te voeren. Dit geeft jou de mogelijkheid om net wat meer te bespreken en al jouw vragen te kunnen stellen. Zij maken voor jou financiële zaken inzichtelijk zoals de zakelijke kant van een hypotheek, de invloed van de hypotheek op je leefstijl en hoeveel geld er over blijft om leuke dingen te kunnen doen. Ben je een echte globetrotter? Dan is het misschien niet verstandig om voor een maximale hypotheek te kiezen. Heb je een kinderwens? Dan kan dat ene leuke tweekamerappartement over drie jaar alweer te klein zijn.

Vragen?

Jouw hypotheekadviseur kijkt verder dan alleen de cijfers en verdiept zich in jouw persoonlijke situatie. Er wordt gekeken naar jou als persoon en de invloed die een hypotheek heeft op jouw leven. Met al deze kennis kun je met een gerust hart op zoek naar jouw droomhuis

Eduard Bril

Leider particulier advies

neem contact op
Eduard Bril