Wat kun jij het beste doen bij code oranje of rood op vakantie?

nieuws van 14 juli

Wat kun jij het beste doen bij code oranje of rood op vakantie?

Wat is precies gedekt met je reisverzekering en wat zijn de mogelijkheden? Voor veel landen is nu code geel afgegeven, dit betekent dat vakanties mogelijk zijn maar de risico’s in acht moeten worden genomen. Het kan zijn dat dit reisadvies vlak voor vertrek toch wordt aangepast naar code oranje of rood. Wat doe je dan?

Negatief reisadvies afgegeven? Annuleer je reis nooit zelf

Het is belangrijk om te weten dat je nooit zelf je reis mag annuleren. Ons advies is om met de reisorganisatie contact op te nemen om tot een passende oplossing te komen. Zo kan de reis omgeboekt worden naar een later moment of je kunt een voucher ontvangen.

Problemen op vakantie door het coronavirus

Er kunnen verschillende problemen optreden tijdens jouw vakantie door het coronavirus. Zo kun je besmet raken maar ook vast komen te zitten vanwege een nieuwe lockdown. Vaak valt terugkeer naar Nederland vanwege ziekte standaard onder de dekking bij een doorlopende reisverzekering. Echter wordt er meestal geen vergoeding gegeven voor extra kosten tijdens de vakantie door bijvoorbeeld quarantaine.

Meer weten?

Heb je meer vragen over jouw reisverzekering of het annuleren van je reis? Neem dan contact op met één van onze erkende adviseurs.

Bekijk ook zeker onze blog “de vakantiechecklist”, hier lees je hoe je goed voorbereid op vakantie kunt gaan!