Wil jij een kantoor aan huis of verduurzamen? Denk dan aan je belastingvoordeel

nieuws van 18 augustus

Wil jij een kantoor aan huis of verduurzamen? Denk dan aan je belastingvoordeel

Tegenwoordig mag je rente van een persoonlijke lening aftrekken als dit geld wordt gebruikt voor het verbouwen of verduurzamen van je huis. Hier gelden natuurlijk regels voor, deze zetten wij graag voor jou onder elkaar.

Vanwege de coronacrisis werken veel mensen thuis en we hebben ontdekt dat thuiswerken eigenlijk zo gek nog niet is. Deels thuiswerken kan nog wel eens blijven, dan wil je natuurlijk wel een fijne werkplek hebben.

Rente en financieringskosten

Als je een kantoor aan huis wilt moet je vaak wel klussen of verbouwen. Soms kun je je hypotheek verhogen om een verbouwing te financieren, mocht dit niet lukken kun je een persoonlijke lening afsluiten. De rente die je daarvoor betaalt mag je, onder bepaalde voorwaarden, aftrekken bij je belastingaangifte. Tevens zijn de financieringskosten aftrekbaar. Bovendien geldt dit ook als je je huis gaat verduurzamen door bijvoorbeeld zonnepanelen te plaatsen.

Verbouwing langer dan zes maanden

Als je van tevoren al weet dat je verbouwing langer zal duren dan een half jaar is het verstandiger om een verbouwingsdepot te openen. Dit is een speciale bankrekening en de financieringskosten van een verbouwingsdepot zijn aftrekbaar. Het voordeel van een verbouwingsdepot is dat je rente mag aftrekken.

Meer weten?

Wil je meer informatie over jouw mogelijkheden om geld te lenen voor een verbouwing of verduurzamen van je huis? Neem dan contact op net één van onze erkende adviseurs.